Na Úrade PSK budú od 23. apríla fungovať len nové telefónne čísla

22.04.2010 Prešov

Prešov 22. apríla (TASR) – Na Úrade Prešovského samosprávneho kraja (PSK) budú od 23. apríla platné len nové telefónne čísla s predvoľbou 7081.
Hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková dnes informovala TASR, že po takmer dvojmesačnej skúšobnej prevádzke bude fungovať nová ústredňa, ktorá pracuje na báze internetového protokolu (IP) a staré čísla sa rušia.
Kontakty priamo na jednotlivých pracovníkov úradu sú zverejnené na webovej stránke regionálnej samosprávy, v prípade potreby môžu volajúci využiť informačnú linku 7081 111.
Prostredníctvom novej ústredne sa bude dať lacnejšie telefonovať aj na detašované pracovisko v Poprade a takisto do kancelárie zastúpenia PSK v Bruseli. Tie majú telefónne číslo s prešovskou predvoľbou 051, nasleduje číslo 7081 a príslušná klapka priamo na konkrétneho pracovníka.
\"Ľudia, ktorí na tieto čísla budú volať z okresov Prešov a Sabinov, zaplatia ako za miestny prešovský hovor, aj keď budú komunikovať s pracovníkmi v Bruseli. Volajúci z ostatných regiónov Slovenska zase zaplatia podobne ako za medzimestský hovor do Prešova, \" vysvetlila hovorkyňa.
Krajská samospráva obstarala novú telefónnu ústredňu koncom minulého roka. V uplynulom období boli v rámci skúšobnej prevádzky paralelne aktívne staré i nové čísla. Stará ústredňa dnes definitívne končí, bude ju však využívať Divadlo Jonáša Záborského v Prešove.
Podľa Fitzekovej technologicky vyspelá ústredňa umožní občanom lacnejšie, kvalitnejšie a bezproblémové telefonické spojenie pri vybavovaní svojich záležitostí. Jej výhodou je predovšetkým zníženie prevádzkových nákladov, jednoduchšia správa siete a evidencia hovorov.
 

Vyberte región